gastronomia

Wyposażenie kuchni od A do Z

Wyposażając kuchnię restauracyjną potrzeba jest wielu elementów. Zaczynając od mebli, przez akcesoria typu garnki i naczynia, po urządzenia pozwalające na obróbkę termiczną i mechaniczną, czyli różnego rodzaje piece i roboty kuchenne. Aby nie utknąć w gąszczu możliwości, z pomocą przychodzi hurtownia gastronomiczna, gdzie można wybrać optymalnie dopasowany sprzęt.

Meble ze stali nierdzewnej i akcesoria

Gastronomia potrzebuje funkcjonalnych akcesoriów i odpornych na warunki pracy mebli, najlepiej wykonanych ze stali nierdzewnej. W hurtowniach można znaleźć stoły, blaty, szafki, regały, umywalki i okapy wykonane z tego surowca. Stal jest gwarancją odporności na korozję i wytrzymałości, a dodatkowo łatwo jest ją utrzymać w czystości. Sklep gastronomiczny oferuje duży wybór drobnego sprzętu typu łopatki, tarki, wagi, sitka itp. Korzystając z podpowiedzi wykwalifikowanych pracowników łatwiej bedzie zdecydować jakie garnki, formy, misy czy patelnie spełnią potrzeby konkretnego miejsca, czy kucharza.

Sprzęt do obróbki mechanicznej i termicznej

Dobrze wyposażona kuchnia nie obędzie się bez specjalistycznego sprzętu kupionego w hurtowni gastronomicznej. Miksery, maszynki do mięsa i makaronu, roboty wielofunkcyjne, piece, piekarniki i kuchnie kupione w dobrym sklepie gastronomicznym to gwarancja, że wybrany sprzęt będzie bezawaryjnie służył. Korzystanie z urządzeń wysokiej jakości podczas gotowania gwarantuje, że posiłki zachowają wysokie walory smakowe, zdrowotne i estetyczne.