Czarodziejski placek

2009-11-08

Skaldniki:
1 kostka masła
tabliczka czekolady (najlepsza gorzka)
puszka mleka skondensowanego - słodzonego
paczka krakersów
paczka wiórek kokosowych
bakalie: orzeszki, suszne morele i żurawina, rodzynki, migdały

 

Sposób przygotowania:
Rozpuszczone masło wylewamy na blaszkę do pieczenia. Następnie umieszczamy w niej pokruszone krakersy, dostępne posiekane bakalie i pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi, a na koniec zalewamy wszystko mlekiem skondensowanym. Całość dobrze przycisnąć do dna formy.Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na czas 30 minut. Ostudzić, w miarę potrzeby wstawić do lodówki.

 

Sposób podania:
Kroić ostrym nożem na małe kwadraty. Pierwszy na pewno się rozleci, pokrojone kawałki trzeba dobrze podważać od dołu.
 

Smacznego!

Pokaż cały artykuł



Zapraszamy do Akwarela Cafe

ul. Rynek 6, Lublin
Rezerwacja: 081 534 64 09

Zobacz plan dojazdu »